Open Zeeuwse Judo 2019 afgelast

Beste sportvrienden,

Het spijt ons u te moeten meedelen dat het 5e Open Zeeuwse van 21 september 2019 helaas niet door gaat!
De reden? Eigenlijk simpel. Te weinig inschrijvingen.

We zijn natuurlijk echt super blij met de judoka’s uit binnen en buitenland die zich wel hebben ingeschreven. Daarom vinden we dit ook een teleurstellend besluit, ook voor onze organisatie. We kijken hier de laatste jaren erg naar uit. De slogan “Open Zeeuwse, meer dan alleen een wedstrijd” is niet toevallig gekozen, maar wellicht is het gedeelte “meer” uit die slogan nog niet voldoende om heel judoënd Nederland naar ons mooie Open Zeeuwse te krijgen.

Sportschool Geelhoed en Stichting JUDO Zeeland organiseren graag iets moois en goeds voor de judoënde jeugd. Dat doen we maandelijks op regionaal nivo, en 1 keer per jaar open voor iedereen. We hanteren dan altijd het motto: “we doen het goed, of we doen het niet”.
Om een leuke en veilige wedstrijd te judoën heb je voldoende judoka’s nodig om leuke poules te maken. We zijn voor het open Zeeuwse berekend op ruim 500 judoka’s. Dat past ruim, het budget, leuke ideeën voor extra activiteiten, de energie, de vrijwilligers en die ervaring zijn er ook. Tijdens ons clubkampioenschappen zijn er volgens dezelfde setup in dezelfde accommodatie immers ook zo’n 500 eigen leden die meedoen.

Dit jaar hebben zich nog niet eens 250 judoka’s ingeschreven. Dat zou toereikend kunnen zijn voor een jeugtoernooi tot 12 jaar, maar niet voor dit toernooi. Afgelopen jaar kregen we met 261 inschrijvingen al beduidend minder inschrijvingen dan het jaar ervoor en dan verwacht, toen hebben we ervoor gekozen om dit toch door te laten gaan. Door afmeldingen van zo’n 30 judoka’s op de dag zelf hebben we toen behoorlijk moeten schuiven en samenvoegen wat de veiligheid en beleving niet ten goede kwam. Ons toernooi viel dat jaar gelijk met een aantal andere toernooien in dat weekeinde die men voorbij moesten rijden om bij ons te komen. Dat leek ons toen de oorzaak.

Dus dit jaar uiterst zorgvuldig erop gelet dat we geen andere toernooi organisatie op dezelfde dag in de weg zouden zitten en omgekeerd. We hebben hierover ook overleg gehad met wedstrijdzaken van de Judobond Zuid-Nederland.
Aanvankelijk dachten we dat we het wellicht te vroeg in het seizoen organiseerden en/of dat de vakantie de opgaves een beetje tegenhielden. Als je dan bedenkt dat een week na ons toernooi het toernooi van Made een paar weken geleden al vol zat (chapeau voor de organisatie daar!!), dan ontstaat er bij ons toch twijfel.
Is Vlissingen te ver?
Is er te weinig reclame voor ons toernooi gemaakt?
Is het nivo van deelnemers aan ons toernooi te laag?
Is ons toernooi een toernooi waar we wellicht ten onrechte trots op zijn?Is de gezellige en ontspannen sfeer zoals wij die ervaren niet de juiste sfeer voor een dergelijk evenement?
Is ons idee van de unieke kristallen verzamel prijzen niet iets dat aansluit bij de verwachting van de deelnemers?
Is er iets dat ons ontgaat?

Wat nu?:
Uithuilen, de inschrijfgelden retourneren en opnieuw beginnen.

Het spijt ons uit de grond van ons hart dat we deze beslissing hebben moeten maken. Wij willen ook zeker niet te boek staan als een organisatie die “zomaar de handdoek in de ring werpt”.
Daarom proberen we het volgend jaar nogmaals. Een kapitaal aan prijzen en aandenkens is immers toch al geleverd en betaald.

Om volgend jaar tot een succes te maken vragen we uw hulp. Geneer u niet. Wij denken oprecht dat we met het open Zeeuwse een mooi toernooi neerzetten, maar trek ons gerust van die roze wolk af als u het daar niet mee eens bent. Alle suggesties om om er volgend jaar samen een mooi judofeest van te maken zijn echt van harte welkom.
Reageren kan op mailadres: info@openzeeuwsejudo.nl


Open Zeeuwse Judo 2018

De inschrijving voor het Open Zeeuwse op 3-11-2018 is geopend.
Wees er op tijd bij! Het wordt dit jaar weer een spectaculair toernooi. Een waardig vervolg op de 3 voorafgaande Open Zeeuwse Judo in 2015, 2016 en 2017.

Locatie:
Sporthal De Baskensburg
President Rooseveltlaan 733
4383 NG Vlissingen

Deelname is mogelijk voor maximaal 500 jongens en meisjes in de leeftijdsklassen -8,-10,-12,-15, -18 en -23 (lid JBN of EJU/IJF)
De kosten voor deelname bedragen € 8,50 per deelnemer.
Het toernooi is bij de JBN geregistreerd onder nummer: JBN2018-0118

Voor vragen mail naar inschrijven@openzeeuwsejudo.nl

Verenigingen aangesloten bij de JBN graag inschrijven via mijnJBN.nl

Inschrijf formulier

Inschrijven Open Zeeuwse Judo

De inschrijving voor het Open Zeeuwse op 7-10-2017 is geopend.
Wees er op tijd bij! Het wordt dit jaar weer een spectaculair toernooi. Een waardig vervolg op een fantastich Open Zeeuwse 2016 met meer dan 400 inschrijvingen, en deelnemers uit Engeland, Spanje en België naast onze JBN-leden, Roy Meyer bij de prijsuitreiking, 8 matten en van alles georganiseerd in de warming-up hal.

Inschrijven is schriftelijk mogelijk tot en met zaterdag 23 september!

Voor Nederland schrijf hier via de club in: JBN toernooi website
Of download hier het inschrijfformulier: Inschrijfformulier OZJ 2017

Inschrijfformulier

Informatie: info@openzeeuwsejudo.nl

Open Zeeuwse tips

Word jij Open Zeeuws Kampioen in jou klasse? Dan win je een prachtige prijs.
Naast deze kans op een prachtige judoprijs, kun je:

    • Springen op het megagrootte springkussen
    • Deelnemen aan een mini-clinic met Roy Meyer!
    • Je gratis laten sminken
    • Voor 1 euro aan Roy zijn pak hangen, de winnaar neemt het pak mee naar huis

Ligging Sporthal Baskenburg te Vlissingen op een paar kilometer van de Vlissingse boulevard en het strand:

SporthalBaskenburg

Open Zeeuws Judokampioenschap

uitnodiging 2016 frontkl

 

Beste sportvrienden,
Hierbij nodigen wij jullie van harte uit, om deel te nemen
aan ons tweede Open Zeeuws Judokampioenschap te Vlissingen.
Datum: zaterdag 15 oktober 2016
Locatie: sporthal ‘De Baskenburg’
President Rooseveltlaan 731, Vlissingen.
Toernooinummer JBN2016-0140

Aanvang: 08:30uur
Eindtijd: +/-16:30uur

Inschrijven: via MijnJBN

logo15102016

 


RoyMeyerOZJkl

NK teams

Zaterdagmorgen 25 juni was dan zover. Om 5.10 uur vanaf de Mc Donald Middelburg gezamenlijk met een touringcar bus vertrokken richting Nijmegen, om met 4 (combinatie) teams te strijden voor de titel “Nederlands kampioenschap teams”. Alle judoka’s, ouders en verzorgers hadden er zin in!. De bus (mede mogelijk gemaakt door de stichting) was op tijd, dus konden wij vrij snel instappen en doorrijden naar de volgende stop, de “ANWB” in Kapelle. Na een vlotte reis arriveren wij om 7.45 uur bij Triavium. Bij aankomst stonden de enthousiaste judoka’s te popelen om naar binnen te mogen.
Alle teams presenteren zich rond de klok van 8.00 uur bij de weging, na de weging van de teams, gaan de jongere judoka’s met de coaches naar buiten voor de gezamenlijke warming up. De meisjesteams -15 blijven binnen en warmen zich op in de sporthal.
Om 9.30 uur gaat het evenement van start, het jongensteam -12 Zeeland met hierin de Geelhoed judoka’s; Pepijn van Lomwel, Luca Verhije (SS de Boevere), Devin den Exter en Chairo Briars en Vincent Ploost van Amstel moeten het opnemen tegen het combinatieteam van JV Duurstede/Theo Meijer Sport/SI Hoogland. Deze wedstrijd gaat verloren met 4-3. In de verliezersronde staat het team Kenamju. Helaas gaat deze partij ook verloren met 5-2 en zijn de jongens -12 uitgeschakeld.
Het combinatie team meisjes -15 Geelhoed/van de Pol met hierin Geelhoed judoka’s, Neomi Poppe en Roxanne van Ruiten staat hun eerste partij tegen het team van JV THAG. Deze gaat verloren met 4-3. Ook dit team zal in de verliezersronde verder moeten strijden tegen het team van Bushi Arnhem. De meiden weten deze partij niet in winst om te zetten en verliezen met 5-2, hiermee eindigt ook voor deze meiden het toernooi.
Het meisjesteam -12 van Geelhoed met Jasmijn Varenkamp, Quinty Bevelander, Marinke Rentmeester, Eva Poppe, Nina den Exter, Naishainy Martinus, Hannah van Gelderen, Amy Groeneveld, Chee Graaff, Ashley Verstraete (SS de Boevere) en Maaike Hament staan hun eerste partij tegen het team van Dijkman Sport, deze gaat verloren met 5-2. In de verliezersronde weten de meiden te winnen van Bushi Arnhem met 4-3. In de partij om brons staan ze tegenover het team van Buel/Berlicum, helaas gaat deze verloren met 5-2. Geen podium, maar een mooie 5e plaats.

Meisjeteam -15
Het meisjesteam -15 Zuid Nederland met in dit team twee Zeeuwse meiden, Indy Godschalk (Geelhoed) en Manon Dekker (JudoGoes) staan hun eerste partij tegen het team van Haaglanden. Deze partij wordt gewonnen met 5-2. De tweede partij staan de meiden tegenover het team uit Limburg van JV Terwinselen, in een spannende strijd weet het team Zuid Nederland te winnen met 4-3. Door deze winst partij mag het team zich opmaken voor de finale. In de finale treffen ze het sterke team van Dijkman Sport. Team Zuid Nederland weet de eerste 4 partijen overtuigend te winnen, de overige 3 wedstrijden gaan verloren, eindstand 4-3 in het voordeel van Zuid Nederland. Het team Zuid Nederland is hiermee de nieuwe kampioen van Nederland. Van harte gefeliciteerd met deze titel, super gedaan als team!
Alle deelnemende judoka’s hebben gestreden, hebben mooie dingen laten zien. Iedereen heeft ervaren dat het gaaf is om op een Nederlands teamkampioenschap te staan. Voor veel judoka’s was dit hun eerste NK, een spannende beleving. Maar gezien de vrij jonge teams is dit veelbelovend voor de toekomst. Wij zijn trots op alle judoka’s en op de onderlinge samenwerking met de judoscholen uit Zeeland en Brabant. Judoka’s, coaches, ouders, verzorgers, sponsoren hartelijk dank voor deze geslaagde dag.