7de Budokan stage in Hoogvliet

hoogvliet2010_7Van 27 t/m 30 december was er een judo stage voor wedstrijdjudoka’s o.a uit Nederland, Engeland,Duitsland en Belgie georganiseerd door Budokan in Hoogvliet.
Ca. 450 deelnemers namen deel gedurende vier dagen verdeeld in 2 categorieën de -15 en +15.
Er werd o.a. les gegeven door Olympisch kampioen 2000 Mark Huizinga 3e 2004/1996 OS.

Ook dit jaar waren de Geelhoed judoka’s weer aanwezig: Charles, Lein, Quincy en Cheremy deden vier dagen lang zes trainingen van anderhalf uur. Zeno, Lisa, Anne, Evianne, Tom, Josia, Philip en Boaz waren 2 dagen aanwezig op de judostage en trainden vier keer anderhalf uur. Het bezoek werd ondersteund door Stichting JUDO Zeeland.

Bekende en onbekende judoka’s haalden allen hun gram om op een hoog niveau te kunnen judoën.
Pijntjes werden vergeten door opnieuw de strijd aan te gaan. “…Knop om en de focus en concentratie vasthouden voorkomt blessures” was het advies van Elizabeth Willeboordse aan de Geelhoed judoka’s. Vier keer opstaan en weer opnieuw de strijd aan gaan.

hoogvliet2010_4

Het belang om zo vaak mogelijk tegen een onbekende judoka te judoën, was in eerste instantie vreemd voor Geelgoed judoka’s, maar dat is wel een van de doelen van deze stage. In de Dojo van Sportschool Geelhoed kan je altijd nog tegen je eigen maatje trainen. Hieraan neem je deel om op nationaal en internationale vlak goede judo ervaring op te doen.

hoogvliet2010_5

De stage werd ook voorzien van een zeer goed verzorgde lunch die de judoka’s konden nuttigen in het Hotel van Pernis. Een heerlijk buffet met oa. spercie boontjes, stoofpeertjes, aardappelkroketjes, etc. stond klaar bij binnenkomst. En van hard trainen krijg je honger….!!
Op dinsdag was er na de ochtend training en lunch tijd voor ontspanning zoals de jaarlijkse bowling die op het programma stond. Deze werd verzorgd door de begeleiders Irma en Peter (de vader van Tom). De jongens en meiden gezellig samen met elkaar een potje bowlen……. En fanatiek dat ze waren!
De volgende dag werden de judoka’s begeleid door Marco en Linda, die een chill wandeling voor de judoka’s op het programma hadden. De judoka’s kregen van Linda een lekkere oliebol……ff nog de tijd voor een potje voetbal in de zaal of ff chillen en dan aanvangen met de training van 16.00 tot 17.30 uur.
……En als je dan omringd word door kanjers van kampioenen o.a…..Elisabeth Willeboordse 3e OS 8x wereld cups, Anicka van Emden 2x NK 1x wereld Cup, Edith Bosch 2e OS en Europees kampioen 2004…Marhinde Verkerk WK Rotterdam 2009…… kan de stage waaraan je deel hebt genomen niet meer stuk.