Judostage Koksijde 2012

Zaterdag hebben zes judoka’s van Sportschool Geelhoed deelgenomen aan de internationale judo stage georganiseerd door judoclub Koksijde.
Dit is deels mogelijk gemaakt door Stichting J.U.D.O Zeeland.

Christianne, Anne, Zeno, Boaz, Cheremy en Charles zijn onder begeleiding van Eric, Arri en Irma naar Oostduinkerke gegaan.
Onze “huis”fotograaf Ricardo was er ook bij voor de mooie actie plaatjes.

koksijde1
De Geelhoed-judoka’s met trainer Harm

In Koksijde was Harm met Indy al aanwezig en heeft als trainer de judoka’s tijdens deze mooie trainingservaring bijgestaan.

In de Hazebeek sporthal was alles ook dit jaar zeer goed georganiseerd door de ontvangende judoclub Koksijde gedurende de trainingsdag met weer een verrassend lekkere en zeer goed verzorgde lunch.

Er is erg hard gewerkt door de judoka’s tijdens de zware randori trainingen. Helaas blesseerde Christianne haar schouder en moest voortijdig stoppen.
De judoka’s kunnen terug kijken op weer een geslaagde trainingsdag.

De organisatie hoopt dat door de enthousiaste verhalen volgend jaar nog meer judoka’s deel willen nemen aan deze trainingsstage. Hieronder wat impressies van de dag.
koksijde4

Boaz Kalkhoven

Al vroeg uit bed, want vandaag gaan we in de auto richting Koksijde voor een trainingsstage. Om kwart over zeven verzamelen we bij de Mc-Donalds en we komen om negen uur in Koksijde aan.

Na aanmelden gaan we ons opmaken voor de eerste training: twee uur randori’s. De eerste training wordt verzorgd door Ulla Werbrouck, Olympisch Kampioene en bestaat uit de warming-up en tien randori Tachi-Waza. Er zijn zo’n 140 judoka’s uit verschillende landen zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en natuurlijk Nederland. De groep wordt in tweeën gedeeld. Een randori duurt vier minuten. Ik heb veel verschillende technieken geprobeerd toe te passen zoals: o-uchi-gari, ippon-seo-nage etc. Ik heb met veel verschillende goede judoka’s van mijn gewichtscategorie uit diverse landen kunnen judoën.

Na deze zware training gaan we omkleden en lunchen. We lunchen in hetzelfde restaurant als vorig jaar, waar we als voorgerecht een soort erwtensoep krijgen en als hoofdgerecht “varkensgebraad” met mosterdsaus, aardappelkroketjes en groenten….heerlijk! Nog even shoppen in de plaatselijke super.

Weer teruggekomen bij het sportcomplex beginnen we om 14.45 uur aan een techniektraining van een half uur. We trainen hier een verwurging. Het uur daarna was er randori Newaza van 4 minuten per keer.

Na deze training krijgen we om 16.15 uur een kwartier rust, waarna we weer aan een randori training Tachi Waza van anderhalf uur beginnen. De groep wordt weer in tweeën gedeeld.

Nu is elke randori vijf minuten plus een minuut golden score.
Ook hier heb ik met judoka’s van verschillende nationaliteiten kunnen judoën.

Om 17.45 uur is het afgelopen en daarna gaan we omkleden.
Met zijn allen nog een lekker Belgisch stokbroodje, want honger krijg je wel na zo’n dag.
Dan weer in de auto richting huis, waar we ongeveer om 21.30 uur aankomen.

Het was een zware, maar heel gezellige dag!

Christianne Waterman

Zaterdag 28 april ben ik naar een judostage in België geweest. We moesten al om 7.15 uur vertrekken. Anne en Charles zaten bij ons in de auto en dat was erg gezellig!

Eerst was er een warming up, daarna hadden we een randori training. Ik vond het erg leuk om met judoka’s uit verschillende landen te trainen.Na de pauze kregen we techniektraining. Na de techniektraining kregen we ne-wa-za.

Die training duurde voor mij niet zo lang, helaas. Een judoka probeerde te vlechten en draaide mijn arm te ver. Ik klopte af, maar dat begreep ze niet en trok nog wat verder.

Op naar het ziekenhuis in België, dat ligt gelukkig bijna om de hoek van het sportcentrum.
Nadat er foto’s waren gemaakt, kwam de uitslag, een stukje van mijn schouderblad is gebroken.
Ik moet nu 3 weken met mijn arm in een mitella.
Ik vind het heel jammer dat ik de komende weken geen wedstrijden kan doen, maar ik heb wel een leerzame en gezellige dag gehad!

Anne Muilenburg

Ik ben zaterdag 28 april naar de trainingstage in Koksijde geweest. We moesten om kwart over 7 bij de McDonalds in Middelburg zijn. Dus vroeg op.

We hadden drie trainingen: 2 randori trainingen en 1 techniektraining. Bij de randori trainingen werd de groep in tweeën gedeeld: de +50 en de -50. Er waren verschillende nationaliteiten. Tussen de middag aten we in een mooi restaurant en kregen we lekker eten. Soep vooraf en vlees met worteltjes, doperwtjes en aardappelkroketjes als hoofdgerecht. Als avondeten hadden we een echte Belgische broodje smos. Het was leerzaam, zwaar maar vooral gezellig. Volgend jaar ga ik weer!

Filmpjes van de stage:

filmpje 1: http://www.youtube.com/watch?v=-kflhPLEnPU

filmpje 2: http://www.youtube.com/watch?v=-Gk5OidOpIs

filmpje 3: http://www.youtube.com/watch?v=1fXgJ_qWUTo

filmpje 4: http://www.youtube.com/watch?v=FPnl0-6CtRc

Rabobank clubkasaktie 2012

clubaktieflyerkl

Dit jaar heeft Stichting JUDO Zeeland voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen aan de Raboband clubkasaktie voor haar fondswerving. Op initiatief van Ronald Kalkhoven heeft Ricardo Pongajow een foto gemaakt van de Geelhoed wedstrijdjudoka’s.
Deze is in de promoflyer van de Rabobank verwerkt en zal worden uitgedeeld in de judolessen en op de clubkampioenschappen 2012.