Team meisje -12 van Sportschool Geelhoed 2e van Nederland

Zaterdag 28 juni was het dan eindelijk zover, na weken van voorbereiding vertrokken de meiden van Sportschool Geelhoed om klokslag 5.10 uur samen met ouders, verzorgers en supporters in een touringcar bus (mede ondersteund door de stichting) naar Nijmegen, om deel te nemen aan de nationale jeugdteamcompetitie -12.IMG_6902

Het Team bestaande uit: -25 Marinke Rentmeester (reserve Silje van Zundert), -28 Heleen Robinson en Neomi Poppe, -32 Asmarah van Helleman (reserve Eva Poppe), -36 Indy Godschalk (reserve Roxanne van Ruiten) en -40 Marith v/d Berg.

Om klokslag 10.00 uur was het dan eindelijk zover, de loting was bekend. Het team van Geelhoed mocht als eerste aantreden tegen de kampioen van Nederland van vorig jaar, het team van Haaglanden.

Marinke weet haar tegenstander vrij snel te werpen, gevolgd door een houdgreep (ippon), waarmee de eerste punten binnen zijn. Dan is het de beurt aan Heleen. Ook Heleen weet de wedstrijd met 2x waza-ari (ippon) winnend af te sluiten. Nu is het de beurt aan Asmarah, deze partij gaat verloren door een houdgreep. Indy kan de wedstrijd beslissen en doet dit ook, door haar tegenstander in de houdgreep te nemen. In de laatste partij is het de beurt aan Marith, deze partij gaat verloren door een houdgreep. Geelhoed wint met 3-2 van Haaglanden.

De volgende ronde staan de meisje tegen Bushi Arnhem. Marinke weet het team op voorsprong te brengen door vrij snel ippon te scoren. Ook Neomi weet haar wedstrijd te winnen, waardoor het team op 2-0 voorsprong komt. Nu is het de beurt aan Asmara, welke haar wedstrijd niet weet te winnen, stand 2-1. Indy kan wederom de wedstrijd beslissen en doet dit door te scoren met ippon, 3-1 in het voordeel van Geelhoed, dus door naar de finale! Marith mag als laatste te mat betreden, ze verliest de partij en raakt daarbij ongelukkig geblesseerd aan haar knie.

Maar door de winst op het team van Bushi Arnhem is de finale is een feit. Na een pauze, korte warming up en vooral veel enthousiasme mogen de meiden in de Finale de mat betreden tegen het team van Mahorokan/Slingerland.

Marinke mag wederom het spit afbijten en doet dit zeer overtuigend door binnen 3 sec te winnen met ippon. 1-0 in het voordeel van Geelhoed. Nu is het de beurt aan Heleen. Vrij snel weet Heleen haar tegenstander te werpen, gevolgd door een houdgreep, welke na 7seconde door de scheidrechter wordt afgebroken. Heleen gaat door en weet vrij snel erna een waza-ari te scoren. Haar tegenstander krijgt tevens nog een shido voor buiten de mat stappen, maar scoort vrij snel erna ook een waza-ari, stand is gelijk. In de laatste 4 sec weet de tegenstander van Heleen nog een waza-ari te scoren en verliest Heleen de wedstrijd. Stand is nu gelijk 1-1. De derde partij staat Asmarah op de mat. Haar tegenstander krijgt halverwege de wedstrijd een shido voor passiviteit, met nog 18 seconde op de klok krijgt Asmarah een yuko tegen, welke uiteindelijk wordt weggewoven, maar komt in een houdgreep en verliest de partij. 2-1 in het voordeel van het team Mahorokan/Slingerland. Indy kan de stand gelijk brengen en doet dit door haar tegenstander met ippon te vloeren, stand 2-2. Nu is het de beurt aan Roxanne, welke inviel voor Marith i.v.m. knie blessure.

Roxanne weet binnen 20 seconde met een net niet voldoende ingezette heupworp bijna te scoren. Bijna weet Roxanne haar tegenstander in een houdgreep te draaien, maar ook dit lukt net niet. Haar tegenstander weet nu wel te scoren, Roxanne staat een yuko achter, vrij kort erop gevolgd door een ippon, 3-2 voor Marhorkan/Slingerland. Hiermee wordt het meisjes team -12 van Geelhoed 2e van Nederland.

Meisjes gefeliciteerd! wij zijn trots op jullie!