NK teams

Zaterdagmorgen 25 juni was dan zover. Om 5.10 uur vanaf de Mc Donald Middelburg gezamenlijk met een touringcar bus vertrokken richting Nijmegen, om met 4 (combinatie) teams te strijden voor de titel “Nederlands kampioenschap teams”. Alle judoka’s, ouders en verzorgers hadden er zin in!. De bus (mede mogelijk gemaakt door de stichting) was op tijd, dus konden wij vrij snel instappen en doorrijden naar de volgende stop, de “ANWB” in Kapelle. Na een vlotte reis arriveren wij om 7.45 uur bij Triavium. Bij aankomst stonden de enthousiaste judoka’s te popelen om naar binnen te mogen.
Alle teams presenteren zich rond de klok van 8.00 uur bij de weging, na de weging van de teams, gaan de jongere judoka’s met de coaches naar buiten voor de gezamenlijke warming up. De meisjesteams -15 blijven binnen en warmen zich op in de sporthal.
Om 9.30 uur gaat het evenement van start, het jongensteam -12 Zeeland met hierin de Geelhoed judoka’s; Pepijn van Lomwel, Luca Verhije (SS de Boevere), Devin den Exter en Chairo Briars en Vincent Ploost van Amstel moeten het opnemen tegen het combinatieteam van JV Duurstede/Theo Meijer Sport/SI Hoogland. Deze wedstrijd gaat verloren met 4-3. In de verliezersronde staat het team Kenamju. Helaas gaat deze partij ook verloren met 5-2 en zijn de jongens -12 uitgeschakeld.
Het combinatie team meisjes -15 Geelhoed/van de Pol met hierin Geelhoed judoka’s, Neomi Poppe en Roxanne van Ruiten staat hun eerste partij tegen het team van JV THAG. Deze gaat verloren met 4-3. Ook dit team zal in de verliezersronde verder moeten strijden tegen het team van Bushi Arnhem. De meiden weten deze partij niet in winst om te zetten en verliezen met 5-2, hiermee eindigt ook voor deze meiden het toernooi.
Het meisjesteam -12 van Geelhoed met Jasmijn Varenkamp, Quinty Bevelander, Marinke Rentmeester, Eva Poppe, Nina den Exter, Naishainy Martinus, Hannah van Gelderen, Amy Groeneveld, Chee Graaff, Ashley Verstraete (SS de Boevere) en Maaike Hament staan hun eerste partij tegen het team van Dijkman Sport, deze gaat verloren met 5-2. In de verliezersronde weten de meiden te winnen van Bushi Arnhem met 4-3. In de partij om brons staan ze tegenover het team van Buel/Berlicum, helaas gaat deze verloren met 5-2. Geen podium, maar een mooie 5e plaats.

Meisjeteam -15
Het meisjesteam -15 Zuid Nederland met in dit team twee Zeeuwse meiden, Indy Godschalk (Geelhoed) en Manon Dekker (JudoGoes) staan hun eerste partij tegen het team van Haaglanden. Deze partij wordt gewonnen met 5-2. De tweede partij staan de meiden tegenover het team uit Limburg van JV Terwinselen, in een spannende strijd weet het team Zuid Nederland te winnen met 4-3. Door deze winst partij mag het team zich opmaken voor de finale. In de finale treffen ze het sterke team van Dijkman Sport. Team Zuid Nederland weet de eerste 4 partijen overtuigend te winnen, de overige 3 wedstrijden gaan verloren, eindstand 4-3 in het voordeel van Zuid Nederland. Het team Zuid Nederland is hiermee de nieuwe kampioen van Nederland. Van harte gefeliciteerd met deze titel, super gedaan als team!
Alle deelnemende judoka’s hebben gestreden, hebben mooie dingen laten zien. Iedereen heeft ervaren dat het gaaf is om op een Nederlands teamkampioenschap te staan. Voor veel judoka’s was dit hun eerste NK, een spannende beleving. Maar gezien de vrij jonge teams is dit veelbelovend voor de toekomst. Wij zijn trots op alle judoka’s en op de onderlinge samenwerking met de judoscholen uit Zeeland en Brabant. Judoka’s, coaches, ouders, verzorgers, sponsoren hartelijk dank voor deze geslaagde dag.