Goud voor Geelhoed tijdens NK teams te Nijmegen

Goud voor team m-15 Geelhoed/ van de Pol en team m-12 Geelhoed tijdens NK teams te Nijmegen,
nkteams2015

Op zaterdag 27 juni werden in Sportpaleis Triavium te Nijmegen het nationaal teamkampioenschap judo gehouden. Sportschool Geelhoed wist zich begin juni tijdens de de districtskampioenschappen te Gilze, met drie teams in de beschikbare vier klasses te plaatsen voor deze nationale eindstrijd. Aan deze eindstrijd deden de beste teams van ieder district uit Nederland mee.

Het meiden combiteam tot 15 jaar was een initiatief uit de judoka’s zelf met als spindoctors Bram Karels en Harm Godschalk. Het team bestond uit Indy Godschalk, Dewi Lo An Joe, Benthe de Ridder, Femke Catsburg, Noa Hooi, Josca de Boer en Amber Verstraete. Met deze namen in de line up mag je verwachten dat het podium haalbaar is. Met een totaal van 8 geplaatste teams lijkt het natuurlijk een relatief eenvoudige opgave om bij de beste drie te horen. Maar met de sterkste teams uit ieder district ben je daar nooit zeker van. Opperste concentratie geboden dus.

De eerste tegenstander was het combiteam Veendam/BVHS van het district Noord Nederland. Tijdens deze wedstrijd scoorden Dewi, Femke en Noa ippon en werd er met 3-2 gewonnen. Vervolgens werd de halve finale gespeeld tegen het team van Top Judo Nijmegen. Ga er maar aan staan, Nijmegen speelde in eigen huis en had in de wandelgangen de favorieten rol toebedeeld gekregen. De tribune was roodgekleurd maar ook de buslading Zeeuwen en overige supporters lieten goed van zich horen. Topsfeertje. Nijmegen werd in eigen huis verslagen met een klinkende 4-1. Puntenpakkers in deze pot waren Dewi, Benthe, Femke en Noa. Het dak ging er ondertussen al vanaf zoals jullie je wel kunnen voorstellen. De finale tegen het Team van Haaglanden werd eveneens met 4-1 gewonnen. Hier waren het Dewi, Femke, Noa en Josca die de winst pakten.

Het Geelhoed meidenteam tot 12 jaar bestond uit Quinty Bevelander, Marinke Rentmeester, Eva Poppe, Maaike Hament, Neomi Poppe, Nina den Exter, Anna Nieuwiadomski en Eva de Feijter. Dit meisjesteam beschikte over enorme slagkracht in de eerste 3 van de 5 gewichten. Marinke rentmeester, Eva Poppe en Neomi Poppe hebben het afgelopen seizoen zo’n beetje op ieder toernooi een podiumplaats gepakt, ook op de grotere toernooien. Maar een team bestaat uit 5, en een misser in de eerste drie gewichten kan gebeuren voordat je er erg in hebt, het blijft tenslotte judo. Bijzonder knap ook hoe deze minitoppers met deze druk om wisten te gaan. Hierdoor wisten deze meiden van de teams van Mahorokan/Slingerland uit het district Zuid Holland met 3-2 te winnen. De halve finale tegen het Combiteam Tan Ren Jutsu / Wouters uit Noord Nederland kende dezelfde score, 3-2 winst. Ook in deze klasse, evenals bij de “grote” Geelhoed/vd Pol meiden, werd de finale gespeeld en gewonnen tegen een team van Haaglanden. Ook nu was 3-2 de eindscore.

Het jongens team Geelhoed tot 15 jaar, begin juni nog kampioenen in ons eigen district, presteerde duidelijk onder hun kunnen en keerde helaas met lege handen naar huis. Ook hier maar winst uit proberen te halen door aan de slag te gaan met de vastgestelde leermomenten.