Mark Huizinga gaat Zeeuwse judoka’s lesgeven

Oud Olympisch judokampioen Mark Huizinga gaat vanaf dinsdag 19 april 2011 lesgeven voor Sportschool Geelhoed. Tonny Mulder wist Huizinga een aantal weken geleden op initiatief van stichting Judo Zeeland te strikken voor deze exclusieve overeenkomst.

Huizinga is sinds kort werkzaam voor de Nederlandse judobond als bondscoach voor de judoka’s tot 20 jaar. Hij zal tot en met 14 juni tweewekelijks een twee uur durende training verzorgen voor de aan districtskampioenschappen deelnemende Geelhoed judoka’s uit de klasses -15 jaar en ouder. Mulder is nog in overleg over de precieze invulling maar verwacht veel van deze samenwerking. Sowieso omdat je nu eens niet met een hele grote groep zomaar een clinic volgt, maar omdat er heel veel tijd is voor de individuele judoka. “Naast het feit dat Huizinga als persoon heel sympathiek is, werkt de ervaring en technische bagage die Huizinga met zich meebrengt motiverend en inspirerend voor zowel mijn wedstrijdjudoka’s als mezelf” aldus Mulder. De kosten van dit hele project worden grotendeels opgebracht door stichting Judo Zeeland. Erg leuk detail is dat het inmiddels alweer bijna 10 jaar geleden is dat Huizinga bij ons op bezoek was. Hij verzorgde toen de opening van onze judozaal.